Samen moeten we niet alleen naar de troeven & de uitdagingen van vandaag kijken, maar ook naar hoe onze stad er in de toekomst zal uitzien. We besturen niet enkel voor de huidige generatie, maar ook voor de toekomstige. CD&V kiest voor de weg vooruit in een realiteit die ze niet ontkent. De weg van samen groeien én toch onszelf blijven. Met als enige bestemming een hartelijk Hasselt. Vandaag. Morgen. Altijd. Ontdek hier hoe we dit willen realiseren!

Laten we samen groeien.
én toch onszelf blijven.

Samen moeten we niet alleen naar de troeven & de uitdagingen van vandaag kijken, maar ook naar hoe onze stad er in de toekomst zal uitzien. We besturen niet enkel voor de huidige generatie, maar ook voor de toekomstige. Steden zullen blijven groeien en de maatschappij zal heterogener worden. Dat is de realiteit. Ofwel ontkennen we dit en zien we groei als een bedreiging. Ofwel overstijgen we dit en erkennen we dat groei goed én nodig is. Dat dit onze levenskwaliteit verhoogt. Maar erkennen we ook dat groei gemanaged moet worden zodat onze Hasseltse identiteit bewaard blijft en geborgenheid gegarandeerd wordt. CD&V kiest voor de weg vooruit in een realiteit die ze niet ontkent. De weg van samen groeien én toch onszelf blijven. Met als enige bestemming een hartelijk Hasselt. Vandaag. Morgen. Altijd.
Groei is goed
Onze stad groeit elk jaar met 630 inwoners, van wie de helft tussen 18 en 34 jaar oud is. Deze groei moeten we erkennen, want ze ís er en ze is goed.  Als we ze goed managen verhoogt ze de levenskwaliteit van onze inwoners.

Identiteit bewaren
De noodzakelijke groei hoeft niemand te verontrusten: Hasselt zal altijd Hasselt blijven, net zoals Stevoort, Godsheide, Kuringen, Kiewit en Kermt hun eigenheid zullen bewaren. We willen elk van deze gemeenschappen laten leven en groeien op eigen tempo.

Geborgenheid garanderen
Hasselt moet Hasselt blijven: de voordelen van een grote stad zonder de nadelen van een grootstad. In een snel veranderende stad en wereld is het elke dag omkijken, maken dat iedereen mee is.  Hasselt is een stad van koplopers, maar waar voor iedereen een plekje is in het peloton.
Sterke basis
Hasselaren zijn fier op Hasselt.
Hasselaren koesteren Hasselt.

Fier omdat Hasselt een gezellige stad is met ontzettend veel troeven.
Troeven die soms sneller erkend en gesmaakt worden door niet-Hasselaren.
En soms te weinig door onszelf.

We koesteren Hasselt omdat een sterke basis uitbouwen altijd begint met respect voor het verleden, respect voor het DNA van een stad en respect voor het erfgoed van een stad.

Wij van CD&V hebben het Hasseltse fundament gelegd. Wij hebben Hasselt op de kaart gezet. En we zullen dat blijven doen.
Straffe toekomst
Historisch is onze stad opgebouwd in drie cirkels, die de geschiedenis van de stad in zich dragen: de stadskern binnen de kleine ring, de binnenstad binnen de grote ring met daarrond de cirkel van deelgemeenten en wijken. Samen zijn deze drie cirkels een sterke basis voor een straffe toekomst.  Maar Hasselt is méér.  Hasselt vormt als centrumstad in relatie met de omliggende steden en gemeente een vierde cirkel en wanneer we Hasselt in een euregionaal perspectief bekijken spreken we van de vijfde cirkel.

De toekomst van onze stad verzekeren, kan enkel door respect te hebben voor de eigenheid en identiteit van de gemeenschappen binnen de verschillende cirkels, respect voor onze inwoners, in al hun diversiteit en verscheidenheid. Wonen, werken en leven in de stadskern is anders dan in de binnenstad en bijna onvergelijkbaar met wonen, werken en leven in onze wijken en deelgemeenten.

We moeten als stad fier zijn op onze troeven en de aantrekkelijkheid van onze stad. Wél dienen we onze stad in al haar aspecten goed te organiseren en te managen om ervoor te zorgen dat we onze troeven behouden. De levenskwaliteit van onze inwoners, bezoekers, organisaties en instellingen staat centraal. Mensen willen graag en goed wonen, werken en leven in Hasselt.

Om deze ambitie vorm te geven, dienen we de antwoorden te formuleren op maat van élke cirkel, vanuit de wetenschap dat deze vijf cirkels onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hasselt als ecosysteem, als gelaagde stad, als stad met een straffe toekomst.
 
Uitdagingen & antwoorden
Van betaalbaar wonen tot mobiliteit: Hasselt kampt met 5 verschillende uitdagingen. Gelukkig hebben wij ideeën om ze slim te beantwoorden. 
Waarom samen groeien
én toch onszelf blijven?
Groei kan je niet tegenhouden. Maar we moeten groeien zonder onze Hasseltse identiteit te verliezen. Want Hasselt moet altijd Hasselt blijven.